سایت حقوقی وکیل من ، وکلای خبره ، تلفن دفتر تهران۸۸۴۰۱۴۱۶  و ارسال پیامک شبانه روزی۱۱۱ به شماره ۰۹۱۲۶۰۰۸۷۲۰

دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب

پرسش:دادگاه انقلاب اسلامی در چه زمان تاسیس شد؟

پاسخ: دادگاه انقلاب اسلامی دادگاهی است که در تاریخ ۵اسفند ۱۳۵۷ تشکیل شد. این دادگاه، پس از تصویب قانون اساسی، به عنوان یکی از دادگاه‌های بدنهٔ دادگستری جمهوری اسلامی در آمد که دارای صلاحیت ذاتی نسبت به دیگر دادگاه‌های دادگستری است.

پرسش:آدرس  دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱ تهران  را لطفا درج کنید.

پاسخ: نوع دادسرا

عمومی

محل استقرار دادسرا :

خیابان شریعتی, پل صدر, کوچه الهیه

تلفن :

۲۲۶۰۶۶۶۴ ، ۸۱-۲۲۰۰۷۳۷۹

پرسش:-آیا دادگاههای انقلاب،دادگاههای‏ اختصاصی هستند یا تخصصی؟

پاسخ:تفاوت دادگاه اختصاصی با دادگاه تخصصی، آنست که دادگاه تخصصی در حقیقت یکی از شعب دادگاه عمومی است که به نوع خاصی از جرایم یا دعاوی رسیدگی می‏کند.همان گونه‏ که ماده(۴)قانون تشکیل دادگاههای‏ عمومی و انقلاب،چنین دادگاههایی را پیش‏ بینی کرده است:«به رئیس قوه قضائیه اختیار داده می‏شود در هر حوزه قضائی که لازم باشد با لحاظ نوع دعاوی و تجربه و تبحر قضات،هر یک از قضات دادگاه عمومی را به رسیدگی به‏ دعاوی حقوقی،کیفری،احوال شخصیه و امثال آن اختصاص دهد».

 

پرسش:-آیا دادگاههای انقلاب،دادگاههای‏ دائمی هستند؟

پاسخ:دادگاههای انقلاب،فرزندان انقلاب‏ هستند و هدف آنها کمک به استقرار نظام و مبارزه با موانعی بوده که انقلاب اسلامی را تهدید می‏نموده است و حتی در مصوبه اولیه‏ شورای انقلاب نام«دادگاه فوق العاده رسیدگی‏ به جرایم ضد انقلاب»بر آن نهاه شده بود. ماده(۱۶)لایحه تشکیل دادگاه فوق العاده و ماده(۳)آیین‏نامه دادگاهها و دادسراهای‏ انقلاب،(مصوب ۲۷/۳/۱۳۶۸)به صراحت، دادگاه انقلاب را موقتی دانسته بود.موقتی‏ بودن دادگاههای انقلاب تا سال(۱۳۶۲)، ابهامی نداشت اما در این سال که قانون حدود صلاحیت دادسراها و دادگاههای انقلاب به‏ تصویب رسیده،اشاره به دائمی یا موقتی بودن‏ دادگاه انقلاب نکرد بلکه دادگاه انقلاب، جزئی از دادگستری به حساب آمد و شورای‏ عالی قضائی عهده‏دار اداره آن شد.تبصره ماده‏ واحده مزبور مقرر می‏داشت:«کلیه قوانین و مقرراتی که با این قانون مخالف باشد،از تاریخ‏ دادگاه انقلاب یک‏ دادگاه اختصاصی است‏ زیرا به موجب قانون، فقط صلاحیت رسیدگی‏ به جرایم خاصی را دارد و در هیچ صورتی‏ نمی‏تواند به جرایم‏ دیگر رسیدگی کند.

 

Rate this page
tell
mobile
telegram
whatsapp