ارث مادر

ارث مادر: به طور کلی وقتی فردی فوت می کند برای تقسیم آنچه از اموال او باقی مانده است، ابتدا باید دیون و بدهی باقی مانده از میت با مال یا ترکه او پرداخت شود. در مرحله بعد در صورت وجود اراده باید عمل شود و بعد از آن نوبت به تقسیم ترکه می رسد که تشریفات خاص و خاصی دارد.

برای تقسیم ترکه متوفی ابتدا باید سهم الارث هر یک از ورثه تعیین شود. برای تعیین وراث باید به قانون مدنی مراجعه کرد. در این مقاله می خواهیم به وضعیت ارث مادر که از مادر متوفی ارث می برد و سهم الارث فرزندان از مادر بپردازیم.

در صورت فوت زوجه چه کسی ارث می برد؟

در ماده ۸۶۲ قانون مدنی ترکه به ترتیب زیر تقسیم می‌شود:

والدین و فرزندان و فرزندان فرزندان.
اجداد، برادران و خواهران و فرزندانشان.
عموها و عمه ها و عموها و فرزندانشان.
یعنی اگر از طبقه اول وارث باشد، در طبقات بعدی دیگر ارث به مردم نمی رسد، مثلاً اگر متوفی پدر یا مادر یا فرزندان داشته باشد، ارث به مردم نمی رسد. در کلاس های دوم و سوم

با این تفاسیر در صورت فوت زن، اگر افراد طبقه اول باشند، طبقه دوم و سوم ارث نمی برند.

ارث مادر چگونه تقسیم می شود؟
سهم الارث بعد از فوت مادر در مفروضات مختلف وجود ورثه متفاوت است. یکی از موارد بحث برانگیز، ارث بردن فرزندان و شوهران از زنان است که در ادامه به تفصیل توضیح داده خواهد شد.

ارث مادر به اولاد: در این فرض زن جز فرزندان وارثی ندارد و ارث فقط بین آنها تقسیم می شود. در این شرایط اگر زن فقط یک فرزند داشته باشد، خواه این فرزند دختر باشد یا پسر، تمام ارث به او تعلق می گیرد. اگر فرزندان زیاد باشند و هم جنس باشند یعنی همه دختر یا همه پسر باشند، ارث مادر به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود. و بالاخره اگر تعداد فرزندان زیاد باشد و برخی دختر و برخی پسر باشند، پسر دو برابر دختر ارث می برد.
حصه الارث زوج از زوجه: در این صورت طبق ماده ۹۱۳ قانون مدنی اگر زن بمیرد و صاحب فرزند شود سهم الارث زوج از زوجه ربع کل ترکه خواهد بود. و اگر زوجه فاقد فرزند باشد، سهم الارث زوج نصف ترکه خواهد بود.

تقسیم طلای ارث مادر
در تقسیم اموال برای ارث، تفاوتی بین اموال وجود ندارد و تمام اموال بین همه کسانی که می توانند ارث ببرند تقسیم می شود، اما در مورد تقسیم طلای ارث مادر، گاهی در عرف دیده می شود که بین دختران مادر متوفی تقسیم می شود. البته این کار قانونی نیست اما در صورت رضایت بقیه وراث اشکالی ندارد و طلاها فقط بین دختران تقسیم می شود.

قانون جدید ارث از مادر به فرزندان
در خصوص تقسیم ارث مادر بین فرزندان، برخی قانون جدید ارث مادر را زیر سوال می برند. باید گفت که چنین قانونی وجود ندارد و قوانین تقسیم ارث مادر همان قوانینی است که از فقه گرفته شده و در قانون مدنی آمده است و قانون جدیدی در این زمینه وجود ندارد. .

وکیل ارث
افرادی که به مسائل تقسیم ارث و سهم الارث و مواردی از این دست پرداخته اند، می دانند که انجام این کارها و مسائل حقوقی مربوط به آن چقدر زمان بر و پیچیده است، به همین دلیل توصیه اکید می شود که مشورت کنند. یک وکیل در این موارد انحصار ارث است.

در صورت نیاز می توانید برای دریافت مشاوره کاملا رایگان از وکیل من با شماره ۸۷۲۰-۶۰۰-۰۹۱۲ تماس بگیرید.

Rate this post
tell
mobile
telegram
whatsapp