طلاق توافقی چگونه انجام می شود؟ شرایط طلاق توافقی چیست؟ حضور وکیل طلاق توافقی در امر طلاق چقدر تاثیرگذار می باشد؟

زمانی که زن و مرد به هر دلیلی می خواهند با تفاهم یکدیگر از هم جدا شوند و در رابطه با مسائلی مانند حضانت، نفقه، ملاقات فرزندان، جهیزیه و فرزندان با هم به توافق رسیده اند و دلایل آن ها برای دادگاه قابل قبول است، طلاق توافقی انجام می شود. براساس آمار های بدست آمده در کشور ما بیش از ۲۰ میلیون خانواده تشکیل شده است که اکثر آن ها با وجود همه مشکلات و ناهنجاری ها برای حفظ بنیاد خانواده تلاش می کنند، اما متاسفانه در این میان خانواده هایی نیز هستند که به دلایل گوناگونی مانند عدم علاقه شخصی، اعتیاد، مشکلات ناشی از اشتغال، عدم تامین نیاز های مادی و معنوی و عدم توجه به نیاز های عاطفی خانواده قادر به ادامه زندگی نبوده و به طلاق و جدایی کشیده می شود. متاسفانه امروزه به دلیل عدم شناخت کافی زن و مرد و مشکلات چشم گیر اقتصادی و فرهنگی آمار طلاق روز به روز در حال افزایش است. با وجود این که طلاق و یا طلاق توافقی واژه ای بسیار تلخ است و از رنج ها، دردها، غم ها و جدایی ها سخن می گوید، این امر یکی از غضب ناک ترین حلال های درگاه الهی می باشد. حال ما در این مقاله قصد داریم نظر شما خوانندگان عزیز را به توضیحات این مقاله در رابطه با طلاق توافقی جلب نماییم.

طلاق توافقی

طلاق توافقی چیست؟

طلاق توافقی و یا طلاق تفاهمی همانطور که از نامش پیداست نوعی از طلاق است که در آن همه چیز به توافقات میان طرفین بستگی دارد، در واقع در طلاق توافقی هیچ شرایط خاص و مشخصی را نمی توان برای زن یا مرد در نظر گرفت، بلکه همه چیز براساس توافق میان دو طرف انجام می شود. طلاق توافقی شرایط و ویژگی های خاص خودش را می طلبد که اغلب برای همه افراد مورد سوال می باشد. بهترین حالت طلاق را می توان به صورتی دانست که زن و شوهر انصاف را رعایت کنند و بر سر همه مسائل به نقطه مشترکی برسند، به این چنین شرایطی طلاق توافقی می گویند. در طلاق هایی که به صورت توافقی انجام می شود معمولا جنجال، عکس العمل های غیر معقول، جنجال، اتلاف وقت در رفت و آمد های دادگاه و دعوا وجود ندارد و معمولا بر سر مسائلی مانند حضانت و ملاقات با فرزندان راحت تر با یکدیگر به تفاهم می رسند و از این لحاظ آسیب کمتری به فرزندان وارد می شود. هزینه طلاق توافقی نیز معمولا بسیار کم و مقرون به صرفه می باشد.

نقش طلاق در سرنوشت فرزندان

براساس نظریه جامعه شناسان و روانشناسان مهمترین عامل در سرنوشت فرزندان خانواده است زیرا تنها کسانی که می توانند با موضع گیری های درست و راهنمایی های به موقع برای فرزندان راهگشا باشند والدین هستند. طلاق توافقی برای کودکان اقیانوس ناامن و آشوبی را ایجاد می کند که گاهی اثرات آن تا پایان عمر فرزندان را رها نخواهد کرد. اغلب افراد بزه کار، افسرده، گوشه گیر و دارای مشکلات روانی از فرزندان طلاق می باشند. جالب است بدانید والدین چنین فرزندانی اغلب اشتباهات خود را به گردن سرنوشت می اندازند و یا می گویند قسمت فرزندان ما نیز این گونه بوده است. آسیبی که والدین با طلاق توافقی به فرزندان خود وارد می کنند هیچ گاه قابل جبران نخواهد بود، به عبارتی آن ها به دلیل سهل انگاری و اشتباهاتشان فرزندان خود را به تحمل رنج ها و مشقت های بسیاری محکوم می کنند و باعث می شوند آن ها هیچ گاه نتوانند طعم خوش زندگی را بچشند.

دادخواست طلاق توافقی

با توجه به این که برای طرح هر تقاضای حقوقی در مراجع قضایی نیاز به تنظیم دادخواست می باشد، برای این منظور باید توضیحاتی را در برگ دادخواست درج نمایید و تا جایی که امکان دارد نحوه کاربرد آن در همه دعاوی برای خوانندگان واضح گردد. معمولا برگه ی دادخواست طلاق توافقی فرمی است که از طرف دادگستری در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و در آن آرم “دادگستری جمهوری اسلامی ایران” چاپ شده است. براساس ماده ۷۰ قانون آیین دادرسی مدنی، آغاز رسیدگی در تمامی دادگاه ها و دادگستری ها نیاز به ارائه دادخواست دارند. بنابراین در تمامی شکایات حقوقی این دادخواست باید ارائه شود، فراموش نکنید این برگه در دعاوی کیفری مورد استفاده قرار نمی گیرد و طرح دعوی کیفری تنها در یک برگه عادی تنظیم می گردد که به آن شکواییه یا لایحه می گویند.

برگه ی دادخواست طلاق شامل چه مواردی می باشد؟

  • مشخصات نماینده یا وکیل طلاق: چنانچه درخواست از جانب وکیل قانونی و یا نماینده درخواست کننده باشد، می بایست مشخصات وی را در این قسمت قرار دهید، در صورتی که طلاق توافقی باشد و یا وکیلی در نظر گرفته نشده باشد، این قسمت را خالی بگذارید.
  • مشخصات طرفین دعوی: در این قسمت تمامی مشخصات خوانده و خواهان مانند نام و نام خانوادگی، شغل، نام پدر و محل سکونت باید درج شود. (به شخصی که علیه دیگری ادعایی دارد و به دنبال حقوق خود می باشد، خواهان یا مدعی می گویند)
  • دلایل و توضیحات دادخواست: خواهان حتما باید برای دادخواست خود دلایلی را ارائه دهد و در این قسمت درج نماید. به عنوان مثال در رابطه با دادخواست طلاق زوجین می بایست سند ازدواج را ارائه دهند.
  • مشخص نمودن درخواست و بهای مربوطه: در این بخش فرد خواهان باید خواسته ی خود و بهای آن را تعیین نماید، مگر در صورتی که امکان مشخص نمودن بها نباشد و یا خواسته به کل مالی نبوده باشد. (منظور از خواسته چیزی است که درخواست کننده برای آن ادعا دارد که بسته به موضوع دعوی متفاوت می باشد)
  • در برگه دادخواست قسمتی را برای درج امضاء درنظر می گیرند که خواهان می بایست در این قسمت امضا کند و تاریخ ارائه دادخواست را درج نماید.
  • در برگه دادخواست قسمتی در نظر گرفته شده است که باید در آن دلایل، شرح واقعه، چگونگی درخواست و مدارک به صورت مختصر برای ریاست قوه قضایی قرار داده شود.

شرایط طلاق توافقی

زوجینی که دیگر قادر به ادامه زندگی نمی باشند و در زندگی مشترک خود به بن بست رسیده اند بعد از تکمیل برگه درخواست طلاق توافقی و رعایت قوانین مربوط به آن به دفاتر رسمی طلاق مراجعه نموده و پرونده تشکیل می دهند، در این دفاتر به متقاضیان برگه ای شامل شماره و تاریخ داده می شود و خواهان بعد از گذشت چند روز می بایست مجددا به دفتر مربوطه مراجعه کند تا در آن جا شعبه دادگاهی که پرونده طلاق توافقی به آن ارجاع داده شده است اعلام گردد، به همین صورت رسیدگی به روند پرونده مربوط به طلاق توافقی آغاز می گردد. نکته قابل توجهی که جا دارد دراین قسمت به آن اشاره کنیم این است که خواهان یک دعوی حقوقی می تواند یک نفر یا بیش از یک نفر باشد، به عنوان مثال چنانچه خوانده یک نفر باشد می بایست ۲ برگه برای دادخواست تنظیم گردد و اگر ۲ نفر خواهان باشد باید ۳ برگه دادخواست تنظیم گردد، در واقع همواره تعداد نسخه دادخواست ها باید یکی بیشتر از تعداد خواهان باشد. در رابطه با طلاق توافقی هیچ تفاوتی ندارد که زن و یا زوجه کدام به عنوان خواهان معرفی می شوند، به عنوان مثال اگر با هم در یک جا زندگی می کنند برگه دادخواست به یک نشانی ارسال می گردد، همچنین اگر به دلیل اختلافات، زوجه در منزل پدر اقامت می کند می تواند محل سکونت فعلی خود را در دادخواست قرار دهد، دادخواست طلاق توافقی می بایست برای دستگاه قضایی محل سکونت خوانده ارائه شود البته در صورتی که خواهان برای خود وکیل اختیار کرده باشد باید حتما بخش مربوط به وکیل را تکمیل کند و در دادخواست های طلاق باید براساس قانون اصلاح مقررات حتما عبارت “صدور گواهی عدم سازش” را درج نمایند.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی شامل شناسنامه و کارت ملی زوجین و عقد نامه یا رونوشت آن ها می باشد. چنانچه کارت ملی یکی از زوجین برای ثبت درخواست طلاق در دسترس نباشد، ارائه شماره ملی کافی ست، ولی وجود عقدنامه برای ثبت طلاق توافقی الزامی می باشد، اگر دردسترس نباشد زوجین می بایست به دفترخانه ای که صیغه عقد را جاری کرده اند مراجعه نموده و رونوشت عقد نامه خود را دریافت نمایند.

در روند طلاق توافقی زوجین می بایست یک کپی از عقدنامه خود تهیه نمایند که بر روی این کپی در دادگاه های قضایی مهر “کپی برابر با اصل است” درج می شود، به این کپی “مصدق” می گویند که ضمیمه پرونده می شود. ارائه این فتوکپی به این معناست که میان فتوکپی و اصل عقدنامه تطابق صورت گرفته است و صحت آن تایید می شود. زوجین باید در روز جلسه رسیدگی حتما اصل سند نکاحیه را در اختیار داشته باشند و تقدیم ریاست دادگاه کنند، سپس زوجین می بایست در فضای خالی که در برگه درنظر گرفته شده است تمامی شرح واقعه را یادداشت کنند و در زیر آن برای صحت تمامی این موارد امضا کنند. دادخواست طلاق توافقی می بایست در دو برگه کاملا یکسان همراه با امضا و تاریخ تقدیم تنظیم گردد. زوجین می توانند علت طلاق توافقی را در شرح دادخواست عدم تفاهم در زندگی مشترک قید نمایند. زمانی که در طلاق توافقی از جانب زوجین حکم “صدور گواهی عدم سازش” تنظیم می شود، به این معناست که زوجین در همه موارد مانند حضانت فرزندان، نفقه، جهیزیه، مهریه و … با یکدیگر به توافق رسیده اند، بنابراین بهتر است در شرح دادخواست توافقات خود را به صورت خلاصه ذکر کنند و در جلسه ی مذکور دادگاه برای رسیدگی نیز آن ها را بیان نمایند. در صورتی که در جلسه ی دادگاه زوجین با توافق یکدیگر برای طلاق خلع تقاضا دهند و مرد بپذیرد که برای جاری کردن صیغه طلاق به زن وکالت بلاعزل دهد، در چنین شرایطی دادگاه نیز از جانب زوج به زوجه وکالت بلاعزل می دهد که برای اجرای صیغه طلاق زوجه می بایست به یکی از دفاتر طلاق مراجعه کرده و خود را براساس طلاق خلعی مطلقه کند. این نوع حکم به نفع زن بوده و مرد نمی تواند بعد ها اظهار پشیمانی کند. لازم به ذکر است در طلاق خلعی به دلیل کراهتی که زن نسبت به شوهر خود دارد برای جدایی می بایست بخشی از مهریه خود را ببخشد. در طلاق توافقی نفقه به صورت توافقی پرداخت می شود مثلا اگر مدتی مرد به زن خود نفقه نداده باشد، می توانند برای دریافت آن به هر صورتی با یکدیگر توافق کنند، در رابطه با جهیزیه نیز به هر صورتی که با یکدیگر توافق نموده اند باید نتیجه را به دادگاه ابلاغ نمایند. در رابطه با هدایا، زیورآلات و طلاهایی که زوجین در زندگی مشترک به یکدیگر اهدا نموده اند می توانند به یکدیگر ببخشند و یا طلب کنند، حضانت فرزندان نیز از جمله مواردی است که در طلاق توافقی با توافق طرفین مشخص می گردد.

معمولا حکم طلاق توافقی خیلی سریع صادر می شود، البته پیش از آن باید مراحلی سپری شود، ابتدا دادگاه برای حل اختلافات زوجین تلاش می کند و در صورتی که موفق نشود آن ها را برای ادامه زندگی توجیه کند، براساس قانون اصلاح مقررات طلاق، هر یک از زوجین موظف اند به مدت ۲۰ روز از میان اقوام خود داور انتخاب و به دادگاه معرفی نمایند، در برخی موارد دادگاه انتخاب یک داور از جانب هر دور زوجین را نیز می پذیرد، داور هایی که به دادگاه معرفی می شوند باید از شرایط خاصی مانند متاهل بودن، مسلمان بودن، سن بالای چهل سال و غیره برخوردار باشند. چنانچه زوجین برای معرفی داور ممانعت کنند و یا توانایی معرفی فردی را به عنوان داور نداشته باشند، دادگاه خود از میان افرادی که شرایط لازم برای داوری را دارند، انتخاب می کند. در این میان داوران نیز وظایفی بر عهده دارند، آن ها باید حداقل دو جلسه را برای نصیحت و مذاکره با زن و شوهر اختصاص دهند و سعی کنند آن ها را برای ادامه زندگی و حل اختلافات متقاعد سازند، داوران می بایست در زمان تعیین شده نظر خود را در رابطه با امکان و یا عدم امکان سازش زوجین به دادگاه اعلام کنند. داوران می توانند نظرات خود را به صورت مجزا در یک برگه به دادگاه ارائه دهند و لازم نیست حتما هر دو نظرات یکسانی داشته باشند. به عنوان مثال ممکن است یکی از داوران نظرش برای ادامه زندگی باشد و دیگری طلاق و جدایی را صلاح بداند. با توجه به مواردی که گفته شد و نظر داوران ریاست دادگاه تصمیم می گیرد که حکم طلاق را صادر کند و یا از صدور آن امتناع کند. توجه داشته باشید دادگاه حتما نباید به نظر داوران عمل کند، بلکه دستاورد های خود را باید برای تصمیم گیری ملاک قرار دهد.

مهریه در طلاق توافقی: در طلاق توافقی پرداخت همه یا بخشی از مهریه و یا بخشش آن تنها با توافق زن و شوهر تعیین می شود، در اغلب طلاق های توافقی مهریه زوجه در مقابل حق طلاق زوج می باشد، به عنوان مثال مرد می تواند از همسر خود بخواهد همه یا بخشی از مهریه خود را ببخشد و در مقابل آن طلاق توافقی بگیرند، گاهی نیز زن و مرد توافق می کنند مهریه به صورت اقساط توسط مرد پرداخت شود.

نفقه در طلاق توافقی: نفقه از جمله حقوق زن در زندگی زناشویی می باشد و چنانچه در طول زندگی مرد از پرداخت نفقه ممانعت کرده باشد، هنگام طلاق زن می تواند همه آن ها را طلب کند، اما معمولا مردان به طلاق توافقی راضی نمی شوند که در چنین وضعیتی زن می تواند همه یا بخشی از نفقه خود را ببخشد و در مقابل همسر خود را برای طلاق توافقی راضی کند.

اجرت المثل در طلاق توافقی: اجرت المثل درواقع پولی است که زن بابت کارهایی که در زندگی زناشویی انجام داده است می تواند دریافت کند، البته زن تنها زمانی می تواند اجرت المثل خود را دریافت کند که طلاق از طرف مرد انجام شده باشد، اما در طلاق توافقی اجرت المثل تنها به توافقی که میان زن و شوهر شده است بستگی دارد.

جهیزیه در طلاق توافقی: به اموالی که زن به خانه شوهر می آورد جهیزیه می گویند، در هنگام ازدواج زن می تواند لیست تمام جهیزیه ای که با خود به خانه آورده است را نوشته و پیش خود نگه دارد به این لیست، سیاهه جهیزیه می گویند. فراموش نکنید سیاهه جهیزیه تنها وقتی معتبر است که شوهر زیر آن را امضا کرده باشد. در رابطه با طلاق توافقی زن و مرد می توانند برای جهیزیه با یکدیگر به توافق برسند که معمولا در چنین شرایطی زن جهیزیه را با خود می برد، در غیر این صورت زوجه می تواند به سیاهه جهیزیه خود رجوع کند و از طریق آن برای دریافت آن اقدام کند.

بارداری زن در طلاق توافقی: در پروسه طلاق تنها اقرار زن به حامله نبودن کافی نیست بلکه بعد از صادر شدن گواهی عدم امکان سازش باید توسط پزشک معتبر گواهی عدم بارداری صادر گردد. در صورتی هم که زن ادعا کند هیچ نزدیکی با شوهر خود نداشته است باید گواهی سلامت بکارت خود را نیز به دادگاه ارائه دهد. چنانچه زن باردار باشد تا زمان به دنیا آمدن فرزند و ثبت نام پدر و مادر در شناسنامه او امکان جاری کردن صیغه طلاق نمی باشد، بارداری زن هیچ دخلی به طلاق توافقی ندارد، در این نوع از طلاق همه چیز با توافقات زن و شوهر انجام می شود.

درخواست طلاق توافقی از جانب زن مستلزم چه شرایطی می باشد؟

  • در صورتی که مرد جنون داشت باشد و امکان فسخ نیز نباشد.
  • مرد به مدت ۵ سال یا بیشتر به حبس محکوم شده باشد.
  • مرد به مشروبات الکلی یا مواد مخدر اعتیاد داشته باشد.
  • بعد از گذشت ۵ سال مرد قادر به بچه دار شدن نباشد.
  • زن بتواند سوء رفتار و معاشرت مرد را اثبات کند.
  • مرد به مدت شش ماه خانه و زندگی خود را ترک کرده باشد.
  • مرد به بیماری خطرناک ناعلاج مبتلا باشد.
  • مرد مشغول به کاری باشد که حیثیت خانواده را به خطر اندازد.
  • مرد بدون اجازه همسر ازدواج مجدد کرده باشد.

مشاوره طلاق توافقی

یکی از موضوعات رایج این روزها مشاوره اجباری طلاق توافقی می باشد، با توجه به افزایش آمار طلاق، قوه قضاییه مشاوره طلاق توافقی را اجباری اعلام کرده است، بر همین اساس زن و مردی که برای طلاق توافقی تصمیم می گیرند، باید بعد از گذراندن دوره مشاوره و دریافت گواهی تایید برای طلاق توافقی اقدام نمایند. براساس قانون جدید یکی از مهم ترین مراحل طلاق توافقی مشاوره اجباری می باشد، البته در صورتی که هر یک از زوجین به هر دلیلی تمایل به شرکت در جلسات مشاوره را نداشته باشند، می توانند وکیل طلاق توافقی خود را به جای خود در این جلسات شرکت دهند.

نکات طلاق توافقی

  • زن یا مردی که برای انجام مراحل طلاق توافقی وکیل اختیار کرده است در هیچ یک از مراحل طلاق نیاز نیست حضور پیدا کند و حتی در دفترخانه نیز مرحله ثبت طلاق را وکیل طلاق توافقی انجام می دهد.
  • تا زمانی که رای طلاق توافقی یا همان گواهی عدم امکان سازش صادر نشده باشد، هر یک از طرفین می توانند با وجود وکالتنامه و توافق نامه ای که امضاء کرده اند از دادخواست خود برای طلاق پشیمان شوند.
  • چنانچه طلاق توافقی خلعی صورت گرفته باشد، زن در صورت باکره نبودن می تواند تا پایان مدت عده به هر آن چه که بذل کرده است رجوع کند. زنی که باکره و دوشیزه است عده ندارد و امکان رجوع نیز برای وی ممکن نمی باشد.
  • توافق نامه ای که میان طرفین نوشته می شود تا زمانی که طلاق ثبت نشده است هیچ اعتبار قانونی ندارد.
  • در طلاق توافقی برای زنانی که باکره هستند ارائه گواهی بکارت پزشکی قانونی و برای زنانی که باکره نیستند ارائه گواهی عدم بارداری برای دادگاه الزامی می باشد.
  • امکان پاک کردن طلاق از شناسنامه در طلاق توافقی تنها در صورتی امکان پذیر می باشد که زوجین باهم نزدیکی نداشته باشند که در چنین شرایطی با ارائه حکم دادگاه به اداره ثبت احوال امکان تعویض شناسنامه زوجین و سفید کردن آن مهیا می شود، چنانچه نزدیکی صورت گرفته باشد تنها با ثبت ازدواج بعدی امکان تعویض شناسنامه می باشد.
  • در صورتی که طلاق توافقی از نوع رجعی باشد امکان رجوع برای طرفین وجود دارد. در طلاق توافقی خلعی امکان رجوع وجود ندارد، مگر در صورتی که زن قسمتی از مهریه خود را که در طلاق بخشیده است طلب کند. زوجین بعد از رجوع می بایست حتما برای ثبت مجددا ازدواجشان به دفتر خانه مراجعه نمایند.
  • در گذشته امکان معافیت سربازی فرزندان از طریق کفالت بعد از طلاق توافقی بود، ولی امروزه برای جلوگیری از سوء استفاده این چنینی خانواده هایی که فرزند آن ها پسر بوده است، افرادی که با می خواهند با ادعای کفالت معافیت سربازی دریافت نمایند، باید حتما طلاق والدین یک طرفه بوده باشد، در واقع درخواست طلاق باید حتما از طرف زن یا مرد ارائه شود.

سوالات رایج در رابطه با طلاق توافقی

  • آیا زوجین بعد از درخواست طلاق توافقی می توانند از درخواست خود انصراف دهند؟ بله. زن و مرد هر دو می توانند تا قبل از صدور حکم طلاق توافقی از درخواست خود پشیمان شوند و تقاضای خود را پس بگیرند.
  • آیا بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش مرد در طلاق دادن و یا جلوگیری از آن اختیار دارد؟ اگر حکم صادره برای طلاق خلعی باشد و مرد برای آن به زن وکالت بلاعزل داده باشد، تنها زن می تواند به محضر مراجعه کند و صیغه طلاق را اجرا کند و در چنین شرایطی مرد نمی تواند از وکالتی که داده است منصرف شود.
  • زن چقدر برای اجرای حکم دادگاه فرصت دارد؟ از زمان صدور حکم دادگاه تا اجرای آن سه ماه زمان تعیین می شود، در این مدت اگر زوجین برای اجرای حکم طلاق به دادگاه مراجعه نکنند به این معناست که امکان ادامه زندگی برای آن ها ایجاد شده است.
  • آیا مرد بعد از انجام طلاق توافقی می تواند خلع رجوع کند؟ براساس قانون مدنی، در طلاق خلع اگر زن مالی را که بذل کرده است، رجوع نکند مرد نیز نمی تواند برای رجوع طلاق اقدام کند.
  • زن تا چه زمانی می تواند بذل را رجوع کند و در مقابل مرد تا چه زمانی می تواند برای طلاق توافقی اقدام کند؟ زن تنها در زمان عده می تواند به بذل رجوع داشته باشد و مرد نیز تنها در زمان عده می تواند رجوع داشته باشد، این موضوع برای طلاق خلع صدق می کند.
  • چنانچه در طلاق توافقی یکی از زوجین حضانت فرزندان را به دیگری واگذار کرده باشد، بعد از چند سال می تواند از این امر پشیمان شود و مجددا برای حضانت تقاضا دهد؟ بله. چنین امری ممکن است زیرا حضانت فرزندان تا همیشه هم حق زن می باشد و هم حق مرد. پدر و مادر هیچ کدام نمی تواند حق حضانت فرزندان را از دیگری منع کنند.
  • در صورتی که یکی از زوجین در طلاق توافقی حق ملاقات فرزندان را از از خود محروم کرده باشد می تواند بعد ها مجددا برای ملاقات فرزندان تقاضا دهد؟ حق ملاقات نیز درست مانند حق حضانت می باشد و هیچ گاه برای پدر و مادر از بین رفتنی نیست و هر کسی که این حق را از خود منع کرده باشد می تواند با مراجعه به دادگاه مجددا برای دیدن فرزندان خود تقاضا دهد.
  • چنانچه زن در طلاق توافقی نفقه ی فرزندان خود را بپذیرد آیا بعد ها می تواند از مرد بخواهد که نفقه فرزندان را بدهد؟ بله. براساس قانون مدنی، نفقه فرزندان بر عهده پدر است، تا زمانی که پدر در قید حیات باشد، مادر هیچ وظیفه ای برای پرداخت نفقه فرزندان خود ندارد. حتی اگر در طلاق توافقی زن نفقه را تقبل کند بعد ها می تواند به دادگاه مراجعه کرده و برای نفقه درخواست دهد.
  • اگر حکم گواهی عدم امکان سازش از جانب دادگاه صادر شده باشد و طلاق توافقی صورت گرفته باشد به گونه ای که با اجرای صیغه طلاق زن خود را مطلقه خوانده باشد ولی مرد حق و حقوق زن را بر اساس توافقاتی که صورت گرفته ندهد، آیا زن می تواند برای دریافت حق و حقوق خود تقاضا دهد؟ بله، زمانی که براساس طلاق توافقی صیغه طلاق جاری شده باشد، تمامی جزئیات درج شده در حکم طلاق باید اجرا شود و در صورت عدم اجرای آن زن می تواند به دادگاه درخواست دهد.
  • آیا زن و شوهر می توانند بدون رأی دادگاه به صورت مستقیم به دفتر خانه رفته و اقدام به طلاق توافقی کنند؟ خیر، هیچ دفتر خانه ای حق ندارد بدون رأی دادگاه صیغه طلاق را جاری کند.
Rate this page
tell
mobile
telegram
whatsapp