مشروبات الکلی
مشروبات الکلی

مشروبات الکلی

 

مشروبات الکلی و نگهداری آنها
نوشیدن مشروبات الکلی یا شراب خواری کاری مذموم و حرام است که دین مبین اسلام مسلمانان را از آن نهی کرده است. شاید هدف از مطالعه این مقاله این باشد که از شما این سوال پرسیده شده است که آیا مصرف الکل به مقدار کم یا اینکه باعث مستی نمی شود باعث تنبیه فرد می شود؟ در این مقاله سعی شده است جرم شرب خمر، سایر اعمال و اعمال مربوط به آن و راه های اثبات آن بحث شود.

شراب نوشیدن
شرب به معنای نوشیدن و خمر به معنای مایع مست کننده است. در نتیجه، نوشیدن خمر به معنای نوشیدن مایع مست کننده اعم از خانگی یا صنعتی با مقداری یا زیاد الکل است. طبق قانون، مصرف مایع مسکر به هر نحو اعم از شرب، تزریق یا استعمال دخانیات جرم و مستوجب مجازات است. نمونه هایی از مشروبات الکلی عبارتند از: شراب تهیه شده از انگور، کشمش، خرما، جو و حتی شراب تهیه شده از گندم و ارزن، و همچنین مایعات الکلی که به صورت شیمیایی ایجاد شده اند، مانند ودکا، شامپاین و نمونه های دیگر مشروبات الکلی. الکلی محسوب می شوند.

ساخت مشروبات الکلی
طبق قانون مجازات اسلامی، ساخت مشروبات الکلی جرم است و مجازات آن ساخت عمده یا جزئی هر نوع مشروبات الکلی در نظر گرفته شده است. اگر شخصی مرتکب جرم ساختن مشروبات الکلی شود به مجازات و جزای نقدی به ازای هر لیتر محکوم می شود. مصرف مشروبات الکلی خانگی قابل تعلیق نیست، اما در صورت وجود یک یا چند جهات مخففه، دادگاه می تواند حسب حال متهم از یک تا دو درجه مجازات را کاهش دهد.

قاچاق مشروبات الکلی
قاچاق به معنای واردات کالاهایی است که از نظر دولت ممنوع است و در این صورت قابل تعلیق نیست.

*تعلیق مجازات به این معناست که اجرای تمام یا قسمتی از مجازات در مورد محکوم علیه تحت شرایطی معلق شود.

در صورتی که مشروبات الکلی قاچاق بیش از ۲۰ لیتر باشد، مجازات مجرم دو برابر و مجازات به شرح زیر است:

در صورت اطلاع صاحب وسیله نقلیه از موضوع قاچاق مشروبات الکلی: در این صورت وسیله نقلیه به نفع دولت توقیف می شود. (در صورتی که قاضی رسیدگی کننده به جرم در حین رسیدگی تشخیص دهد که اموال و ابزاری که برای تسهیل ارتکاب جرم به کار می رود به نفع دولت مصادره می شود)

عدم اطلاع صاحب وسیله نقلیه که در این صورت مرتکب به پرداخت جزای نقدی معادل قیمت وسیله نقلیه محکوم می شود.

حمل و نقل و نگهداری در ماشین
حمل به معنای حمل و حرکت است. قانونگذار در ماده ۷۰۲ مجازات حمل و نگهداری را ذکر کرده است که به هیچ عنوان قابل تعلیق نیست. پس از طرح شکایت شاکی خصوصی، پرونده برای تحقیقات مقدماتی به دادسرا ارجاع می شود. پس از صدور کیفرخواست از سوی دادستان، پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری شماره یک ارسال می شود.

خرید و فروش مشروبات الکلی
خرید و فروش جزئی و کامل جرم و مستوجب آن بوده و قابل تعلیق نیست. از آنجایی که این جرم جنبه عمومی دارد، هم با شکایت شاکی خصوصی و هم با ابلاغ ضابطان دادگستری قابل پیگیری و تعقیب است.

راه رسیدگی به این جرم، انجام تحقیقات مقدماتی در دادسرا، صدور قرار منع تعقیب و مختومه شدن پرونده و یا صدور کیفرخواست و ارسال پرونده به دادگاه است.

وکیل در زمینه رانندگی در حالت مستی
رانندگی در حالت مستی شامل دو نوع مجازات است، مجازات شرب خمر و دیگری مجازات رانندگی. در صورتی که رانندگی در حالت مستی موجب تصادف شود، مجازات مرتکب تشدید و دادگاه بیش از دو سوم حداکثر مجازات را صادر می کند. همچنین علاوه بر مجازات مذکور، دادگاه می تواند راننده را از یک تا پنج سال از حق رانندگی یا بهره برداری از وسایل نقلیه موتوری محروم کند.

بر اساس ماده ۱۵ قانون بیمه شخص ثالث، بیمه‌گر باید در صورت وقوع حادثه ای که مورد تأیید قرار گرفته است، در صورت رانندگی تحت تأثیر مشروبات الکلی یا داروهای روانگردان، خسارت را بدون قید و شرط و با دریافت ضمانت خسارت پرداخت کند. توسط نیروی انتظامی، پزشکی قانونی یا دادگاه و سپس به معاونت مرجع. زیان دیده برای دریافت تمام یا قسمتی از مبلغ پرداختی به زیان دیده باید از سوی مراجع قضایی به عامل خسارت مراجعه کند.

رویه های رسیدگی به اتهامات مربوط به نوشیدن الکل
لازم به ذکر است که جرم شرب خمر با اقرار، شهادت یا علم قاضی قابل اثبات است. ابتدا تحقیقات مقدماتی در دادسرای عمومی انقلاب انجام و سپس پرونده به دادگاه کیفری یک کشور ارجاع و موضوع فوق در دادسرای امنیت اخلاقی و مجتمع قضایی ارشاد رسیدگی خواهد شد. حضور وکیل متخصص در زمینه مشروبات الکلی در دادسرا به شما کمک می کند تا با حقوق خود آشنا شوید تا از تضییع حقوق خود جلوگیری کنید. تجربه یک وکیل متخصص در این زمینه بسیار مهم است، پیشنهاد می کنیم از این موضوع مهم غافل نشوید.

نتیجه
همانطور که در این مقاله ذکر شد، تمام اقدامات مربوط به نوشیدن الکل قابل پیگیری است. نوشیدن مشروبات الکلی جرم است و اعمالی از قبیل حمل، نگهداری، عرضه و فروش جزء جرایم قابل مجازات محسوب می شود. حقی که گاهی اوقات می توانستی به دست بیاوری انکار می شد. توصیه می کنیم با ما تماس بگیرید تا وکلای متخصص در موارد مصرف الکل به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

در صورت نیاز می توانید برای دریافت مشاوره کاملا رایگان از وکیل من با شماره ۸۷۲۰-۶۰۰-۰۹۱۲ تماس بگیرید.

مشروبات الکلی

Rate this post
tell
mobile
telegram
whatsapp