کارگزاران بورس

کارگزاران بورس

 

سایت حقوقی وکیل من ، وکلای خبره بورس ، تلفن دفتر تهران۱۴۱۶-۸۸۴۰  و ارسال پیامک شبانه روزی به شماره ۰۹۱۲۶۰۰۸۷۲۰

سوال:کارگزار به چه معناست؟

پاسخ: کارگزار به فرد یا سازمانی گفته می‌شود که بین خریدار و فروشنده ارتباط لازم را بوجود می‌آور]یک کارگزار بطور عام مجموعه‌ای از فعالیتهای لازم بین خریدار و فروشنده را با توجه به مسئولیت قبلی که خریدار و فروشنده به او واگذار کرده‌اند انجام می‌دهد تا در شرایط مشخص و امن موضوع مورد معامله و هزینه‌های اصلی و جانبی آن تبادل گردد.با توجه به این تعریف مشخص می‌گردد که با توجه به هر بازاری بطور حتم کارگزارهای اختصاصی برای آن بازار وجود دارد

سوال: خدمات کارگزاران به چه صورت میباشد؟

پاسخ: کارگزاران و کارگزار/معامله‌گران از جمله نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه هستند. طبق قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذرماه ۱۳۸۴، کارگزار شخص حقوقی است که اوراق بهادار را برای دیگران و به حساب آن‌ها و کارگزار/معامله‌گر شخص حقوقی است که اوراق بهادار را برای دیگران و به حساب آن‌ها و و یا به نام و حساب خود معامله می‌کند.

سوال: خدمات مالی کارگزاران به چه صورت انجام میشد؟

پاسخ: ۱- ارائه مشاوره و راهنمایی به شرکت ها به منظور نحوه عرضۀ سهام آن ها برای فروش در بورس اوراق بهادار

۲- راهنمایی شرکت ها در مورد طرق افزایش سرمایه

۳- انجام بررسی‌های مالی، اقتصادی، سرمایه‌گذاری، ارایۀ خدمات و نظرات مشورتی به سرمایه‌گذاران

سوال: معیاربرای  انتخاب کارگزار خوب چه چیز هایی است؟

پاسخ: معمولاً سرمایه‌گذاران دائمی بورس هر کدام با کارگزار معینی کار می‌کنند. به غیر از کارگزارانی که به تازگی مجوز مشاوره و سبدگردانی دریافت نموده‌اند، سایرکارگزاران اجازه ارائه مشاوره به سرمایه‌گذاران را ندارند. لذا برای آنها تفاوتی نمی‌کند که سرمایه‌گذار چه سهمی بخرد و بفروشد، آنها تنها کارمزد خود را دریافت خواهند کرد. در‌ ‌نتیجه این سرمایه‌گذار است که باید با توجه به موارد خاصی که در ادامه آمده است، کارگزار خود را انتخاب کند.

۱- قابلیت انجام سریع سفارش مشتری

۲- داشتن اطلاعات مربوط و کافی

۳- داشتن سیستم‌های داخلی مناسب

سوال: ساختار سازمانی شرکت‌های کارگزاری چگونه است؟

پاسخ: معمولاً ساختار سازمانی شرکت‌های کارگزاری مانند سایر موسسات و سازمان‌ها، متناسب با نیاز سازمان طراحی می‌شود. شکل قانونی و ماهیت حقوقی شرکت‌های کارگزاری به یکی از دو صورت؛ سهامی یا تضامنی می‌باشد. در طراحی ساختار سازمانی هر موسسه، عواملی چون موقعیت جغرافیایی و وظیفه سازمان درنظرگرفته می‌شود تا با ترکیب این عوامل اهداف اساسی و خدمات و حوزه‌های فعالیت آن پوشش داده می‌شود.

سوال: مسئولیت شرکت‌های کارگزاری تا چه حدی است؟

پاسخ: در حالت کلی این اعتقاد وجود دارد که شرکت‌های کارگزاری با دریافت کارمزد از مشتریان خود، از بدو افتتاح حساب بانکی تا تاریخ تسویه‌ی وجوه مسئول می‌باشند. در صورتیکه شرکت‌های کارگزاری در انجام مسئولیت خود کوتاهی نمایند و یا مرتکب قصور یا تخلفی شوند با مجازات‌های زیر روبرو خواهند شد.

۱- لغو پذیرش در بورس

۲- توقف فعالیت

Rate this page
tell
mobile
telegram
whatsapp